Ófalui (Kisház) Vendégház

Önálló és önellátó falusi szálláshely Jósvafőn

Ófalui (Kisház) Vendégház

Örömmel vettük és köszönjük falusi szálláshely szolgáltatásunk iránti érdeklődésüket! Egyben tájékoztatjuk Önöket, hogy a régi Kisház Vendégház teljes felújításon esik át, így jelenleg nem fogad vendégeket.

Ugyanakkor jelezzük, hogy ennek végeztével Ófalui Vendégház elnevezéssel, új néven és megújult – immár két lakószobával és központi fűtéssel rendelkező önálló és önellátó – falusi szálláshelyként, várhatóan 2022 júliustól újra várja az érdeklődőket!

A Vendégházról:

A XIX. század közepén épült egykori ún. Leskó/Bartkó-féle porta – Jósvafő egyik legrégebbi lakóházaként – a település ófalui részében, a harangtorony alatt helyezkedik el. 

A több évig üresen álló műemlék épületet 1991-ben vásároltuk meg az örökösöktől. Az ezt követően megújult népi lakóház 1996 és 2019 között, 23 éven keresztül Kisház Vendégház néven, önálló és önellátó falusi szálláshelyként működött.

A jelenleg ismét megújuló falusi szálláshely Ófalui Vendégház elnevezéssel, új néven és immár 6 férőhellyel – várhatóan 2022 júliustól – újra fogadhatja az érdeklődő vendégeket. A háromosztatú, tornácos népi lakóház a tervek szerint új bútorokkal berendezett két lakószobával (régi földszinti ún. első szoba és új tetőtéri lakrész), illetve megújuló fürdőszobával, konyhával, étkezővel és fűtési rendszerrel várja majd az egykori Gömör-Tornai-karszton üdülni vágyó, falusi hangulatot kedvelő vendégeket.

Mérete, elhelyezkedése és jellege alapján a megújuló vendégházat továbbra is leginkább párok és családok figyelmébe ajánljuk!

A Galériában elhelyezett fotók segítségével vizuálisan is erősíteni szeretnénk az Ófalui (Kisház) Vendégház és Jósvafő ófalu nyugalmat és harmóniát sugárzó vonzerejét.

Leendő áraink:

Önálló és önellátó vendégházunk két lakószobájában összesen 6 vendégágy (3+3) áll majd rendelkezésre, ezért attól függően, hogy milyen időszakban, mennyi éjszakára és hány fővel (2-6 fő) szeretnének jönni a kedves vendégek, a szállásdíj mértéke a tervek szerint 15.000-30.000 Ft/ház/éjszaka körül várható.

A foglalásként küldött előleg és a szállásdíj végösszege – választás szerint – készpénzzel, utalással, vagy OTP, MKB és K&H SZÉP kártyával is kiegyenlíthető lesz majd.

További részletek:

 • Szobák/férőhelyek száma: 1. régi földszinti ún. első szoba/3 férőhely, 2. új tetőtéri lakrész/3 férőhely, összesen 6 férőhely, ágyneművel
 • Szobában: TV, ágyak, szekrény
 • Fűtési lehetőség: központi fűtés
 • Fürdőszobában: mosdó, zuhanyzó, WC
 • Főzési lehetőség: felszerelt konyhában 
 • Étkezési lehetőség: kialakított étkezőben, vagy az udvaron lévő nyári konyhában
 • A vendégház füves udvarán szalonnasütésre és bográcsozásra van mód.
 • A szálláshelyen házi kedvenceket nem tudunk fogadni.
 • A falusi vendégház WIFI vételi lehetőséggel jelenleg nem rendelkezik.
 • A domborzati viszonyok miatt a Kisháznak nincs belső udvara, így parkolásra az épület alatt, közterületen – biztonságos környezetben – nyílik lehetőség.
 • A szálláshely jellegéből fakadóan min. 2 éjszakára, az ún. hosszú és kiemelt hétvégéken pedig min. 3 éjszakára fogad vendégeket az önálló és önellátó vendégház.
 • Az érkezési és a távozási időpontokat leginkább a foglalások befolyásolják, így ennek részletei minden esetben egyeztetésre kerülnek a falusi szálláshelyet lefoglaló vendégekkel.
 • A Kisház Vendégház a tervek szerint egész évben működik majd. 
 • Szállásdíj: szezontól, a vendégéjszakák számától és a létszámtól (2-6 fő) függően 15.000-30.000 Ft/ház/éjszaka
 • Foglalás és fizetés: készpénzzel, utalással, vagy OTP, MKB és K&H SZÉP kártyával
 • A Kisház vendégei ún. házhoz jövő szolgáltatásként vehetik igénybe  a térségben működő “utazó masszázs szolgáltatást”.

On-line ajánlatkérés és foglalás:

Önálló és önellátó vendégházunk természetéből, valamint a térség turisztikai keresleti-kínálati sajátosságaiból fakadóan falusi szálláshelyünkön előzetes időpont egyeztetéssel tudjuk fogadni kedves vendégeinket, ezért tisztelettel kérjük az érdeklődőket, hogy éljenek az on-line ajánlatkérés lehetőségével.

On-line ajánlatkérés

Az ajánlatkérésekre rövid időn belül e-levélben válaszolunk, és ennek ismeretében – foglaló küldésével – nyílik lehetőség a foglalási szándék megerősítésére.

A foglaló kiegyenlítése – választás szerint – postai úton, banki utalással, vagy SZÉP kártyával (OTP, MKB és K&H) is történhet.

Rövidesen szeretettel várjuk Önöket Jósvafőn, az Ófalui Vendégházban!

Időpont egyeztetés és további információ:

Berecz Béla, tel.: 30/3311-722
E-mail: kishaz.josvafo@gmail.com

Szeretettel várjuk Önöket Jósvafőn!

On-line ajánlatkérés