Felnőtt programok

Felnőtt csoportok, baráti társaságok és családok részére ajánlott programok

Felnőtt programok

Tájékoztatjuk a tisztelt érdeklődőket, hogy programjaink jelenleg nem elérhetőek! Megértésüket köszönjük!

Örömmel vettük és köszönjük felnőtt csoportok, baráti társaságok és családok részére ajánlott, ún. felnőtt programjaink iránti érdeklődésüket!

Ha bárkiben felmerül a kérdés, hogy „Miért érdemes ellátogatnia Jósvafőre?”, mi természetesen rögtön adjuk az „elfogult” választ.

Igen, mi itt születtünk, itt gyerekeskedtünk és felnőttként is itt szeretnénk értelmes életet élni, ezért elemi érdekünk, hogy szeretettel invitáljuk Önöket az egykori Gömör-Tornai-karszton található Jósva-völgyi faluba. Annál is inkább, mert számunkra a térségi turizmus rendszerbe való csatlakozás jelenthet értelmes megoldást a szülőföldön való boldogulásra.

S, hogy milyen helyre is hívjuk Önöket?

Jósvafőn és környékén négy különféle látogatható barlang, források és patakok, változatos természeti és táji értékek, nemzeti parki terület, hucul ménes, műemléki jelentőségű ófalu, a kulturális örökség és a népi kultúra jelentős emlékei, valamint különféle pihenési és élményszerzési lehetőségek sora várja a turistákat.

A térségi turizmus alapját természetesen a Világörökség részét képező – a nagyközönség számára megnyitott – barlangok jelentik, melyek kikapcsolódást és esztétikai élményt nyújtó látványukkal a térség legnagyobb attrakciói is egyben. Közülük is kiemelkedik a Baradla-Domica-barlangrendszer, mely nemcsak a térség, de hazánk legkiemelkedőbb barlangtani értéke is, hiszen aktivitásával, hosszával és “cseppkődíszessége” alapján a mérsékelt égöv legjelentősebb barlangjának tekinthető.

E felszín alatti vonzerők mellett számtalan további felszíni program színesíti és egészíti ki a karszt turisztikai kínálatát. Ezek sorában Jósvafő ófalui részéből a Gömör-Tornai Ökoturisztikai és Környezeti Nevelési Bt. – a bemutatható hagyományokat programmá fejlesztve – különböző ökoturisztikai termékeket és szolgáltatásokat ajánl figyelmükbe.

Felnőtt csoportoknak, baráti társaságoknak és családoknak ajánlott programjaink során Jósvafő település védett természeti környezetét és kultúrtörténeti értékeit különböző hosszúságú és időtartamú vezetett nappali és éjszakai felszíni túrák, valamint „Ember a karszton” helyi néprajzi és művészeti, ill. gasztronómiai programok keretében mutatjuk be az érdeklődőknek.

Időpont-egyeztetés és további információ:

Berecz Béla, tel.: 30/3311-722
E-mail: bb.josvafo@gmail.com

Szeretettel várjuk Önöket Jósvafőn!

On-line ajánlatkérés

Választható programok (programcsomagok)

Vezetett nappali és éjszakai felszíni túrák Jósvafőn és környékén:

A különböző hosszúságú és időtartamú vezetett nappali és éjszakai felszíni túrák keretében Jósvafő település védett természeti környezetének, műemléki jelentőségű épített értékeinek és kulturális örökségének megismerésére kínálkozik nagyszerű lehetőség.
Az egykori Gömör-Tornai-karszton fekvő település és közvetlen környékének bemutatása a „fedetlen” karsztfelszín élő- és élettelen természeti értékeinek, ill. az ember által létrehozott kulturális örökség bemutatóhelyeinek felfűzésével kialakított túraútvonalakon történik.
A jósvafői tájház (2007-ben az év múzeuma), a festett kazettás mennyezetű református templom és további látnivalók időpont egyeztetés után, helyi túravezetéssel, az alábbi lehetőségek közül választva tekinthetőek meg.

  1. Kultúrtörténeti séta
  2. Ófalui séta
  3. Jósvafői faluséta
  4. Szőlőhegyi túra pinceház-látogatással

A felszíni túrák során a Nyitott Színben „Ember a karszton” helyi gasztronómiai, ill. néprajzi és művészeti bemutató programok igénybevételére adódik további lehetőség.

tovább

„Ember a karszton” helyi gasztronómiai bemutató programok:

Az „Ember a karszton” helyi gasztronómiai bemutató programok keretében a Nyitott Színben a karszton szokásos kültéri kemencében sült házikenyér, vagy kenyérlángos, valamint „masinán” sütött krumplilángos készítése közben a részvevők aktív, cselekvő részesei lehetnek a hagyományos módon és hagyományos eszközök segítségével megvalósuló helyi ételkészítésnek, amit a program végén természetes táplálékként el is fogyaszthatnak.

A megfelelő gasztronómiai bemutató kiválasztását a rendelkezésre álló időkeret, a csoport létszáma és érdeklődése, valamint a közreműködésben való aktív, vagy inaktív részvételi szándék befolyásolja.

A Nyitott Színben tartott gasztronómiai bemutató programok a vezetett felszíni túrákkal, ill. a néprajzi és művészeti programokkal összehangolva, vagy önállóan is igénybe vehetőek.

tovább

„Ember a karszton” helyi néprajzi és művészeti programok:

Az „Ember a karszton” helyi néprajzi és művészeti programok a karszton élő emberek több száz éves kultúrájának megmaradt és napjainkban is bemutatható részeiből tevődnek össze.
Az összegyűjtött régi fotók, történetek, mondák, legendák, dalok és zenék adják az alapot, melyet prózában, vagy zenében előadva, borral és nótázással lehet még színesebbé tenni.

Választható néprajzi és művészeti programok:
1. SZÍNes gondolatok
2. A (még) élő helyi népzene

A Nyitott Színben tartott néprajzi és művészeti programok a vezetett felszíni túrákkal és a helyi gasztronómiai bemutatókkal összehangolva, vagy önállóan is igénybe vehetőek.

tovább

Felnőtteknek szóló programcsomagok:

A helyi népi kultúrára, a haladó hagyományokra és az értelmes gondolatokra épülő „kultúrfitnesz” programcsomagok keretében a résztvevők „aktív jelenkori mintát” vehetnek Jósvafő múltjából.

Felnőtt csoportok, baráti társaságok és családok részére – a rendelkezésre álló időkeret, a csoport létszáma és érdeklődése, valamint a közreműködésben való aktív, vagy inaktív részvételi szándék alapján – különböző időtartamú és különféle programelemeket tartalmazó csomagok állíthatóak össze.

tovább

On-line ajánlatkérés és foglalás

Mikrovállalkozásunk természetéből, valamint a térség turisztikai keresleti-kínálati sajátosságaiból fakadóan kiajánlott felnőtt programjainkat többnyire előzetes időpont egyeztetéssel tudjuk vállalni és működtetni, ezért tisztelettel kérünk minden érdeklődőt, hogy éljenek az on-line ajánlatkérés lehetőségével.
Az ajánlatkérésekre rövid időn belül e-levélben, vagy telefonon válaszolunk, és ennek ismeretében tudják foglalási szándékukat megerősíteni.

Szeretettel várjuk érdeklődő és megtisztelő ajánlatkérésüket!

Ha esetleg mégsem sikerült programjainkra előzetesen időpontot egyeztetni, akkor útközben, vagy a helyszínen “okostelefon”, ill. tablet segítségével is böngészhetik weboldalunkat és amennyiben az adott időpontban rendelkezünk szabad kapacitással, természetesen ebben az esetben is tudunk programot biztosítani az érdeklődőknek.

Szeretettel várjuk Önöket Jósvafőn!

On-line ajánlatkérés

Időpont egyeztetés és további információ:

Berecz Béla, tel.: 30/3311-722
E-mail: josva.eib@gmail.com

Szeretettel várjuk Önöket Jósvafőn!