Vezetett felszíni túrák diákoknak

Alap- és középfokú oktatásban résztvevő iskolai osztályok és diákcsoportok részére ajánlott programok

Vezetett felszíni túrák diákoknak

Alap- és középfokú oktatásban résztvevő iskolai osztályok és diákcsoportok részére szervezett felszíni túráinkat a közoktatásban oktató-nevelő munkát végző, gyakorló osztályfőnökök, pedagógusok és táborszervezők figyelmébe ajánljuk.

A különböző hosszúságú és időtartamú vezetett nappali és éjszakai felszíni túrák keretében Jósvafő település védett természeti környezetének, műemléki jelentőségű épített értékeinek és kulturális örökségének megismerésére kínálkozik nagyszerű lehetőség.

A település és közvetlen környékének bemutatása a karsztfelszín élő és élettelen természeti értékeinek, ill. a helyi emberek által létrehozott kulturális örökség bemutatóhelyeinek felfűzésével kialakított túraútvonalakon történik.

A jósvafői tájház (2007-ben az év múzeuma), a festett kazettás mennyezetű református templom és további látnivalók időpont egyeztetés után, helyi túravezetéssel, az alábbi lehetőségek közül választva tekinthetőek meg.

  1. Kultúrtörténeti túra
  2. Ófalui túra
  3. Jósvafői falutúra
  4. Éjszakai kalandtúra a karszton

A választható vezetett felszíni túra típusok részletei:

1. Kultúrtörténeti túra

Az 500 m hosszú és 50 m szintkülönbségű természetismereti és kultúrtörténeti felszíni túrához kb. 1 óra szükséges.
Megálló- és bemutatóhelyek: Ófalui-főtér – Református templom – Tájház
Részvételi díj: 1.000 Ft/fő
Túraindulás: az Ófalui-főtérről (Tájház előtti tér)

2. Ófalui túra

Az 1.500 m hosszú és 100 m szintkülönbségű természetismereti és kultúrtörténeti felszíni körtúra kb. 2 óra alatt járható be.
Megálló- és bemutatóhelyek: Harangtorony és fejfás emlékpark – Izraelita temető – Református temető (kilátópont) – Református templom – Huszita ház – Kúria Hucul Lovasbázis – Jósva Erdei Iskolai Bázishely – Ófalui-főtér – Tájház
Részvételi díj: 1.100 Ft/fő
Túraindulás: az Ófalui-főtérről (Tájház előtti tér)

3. Jósvafői falutúra

A 2.500 m hosszú és 100 m szintkülönbségű természetismereti és kultúrtörténeti felszíni túra kb. 3 óra alatt járható be.
Megálló- és bemutatóhelyek: Baradla-barlang jósvafői végponti kijárata és fogadótere (Tengerszem Szálló) – Baradla-Alsó-barlangok és Jósva-forráscsoport – Tengerszem-tó – Malomárok – Nyitott Szín – Harangtorony és fejfás emlékpark – Izraelita temető – Református temető (kilátópont) – Református templom – Huszita ház – Kúria Hucul Lovasbázis – Jósva Erdei Iskolai Bázishely – Ófalui-főtér – Tájház
Részvételi díj: 1.200 Ft/fő
Túraindulás: a Baradla-barlang jósvafői végponti kijáratánál lévő fogadótérről

4. Éjszakai kalandtúra a karszton

A 4 km hosszú és 150 m szintkülönbségű természetismereti felszíni körtúra kb. 2 óra alatt járható be.
Részvételi díj: 500 Ft/fő
Túraindulás: az Ófalui-főtérről (Tájház előtti tér)

További részletek:

  • A felszíni túraprogramokon résztvevők optimális létszáma: 10-40 fő.
  • A felszíni túrák min. 10 fő jelentkezése, vagy 10 főre érvényes részvételi díj ellenében, időpont egyeztetéssel indulnak.
  • A részvételi díjak magukban foglalják a helyi túravezetést, a szükséges belépődíjakat és minden egyéb járulékos költséget.
  • A felszíni túrák keretében a Nyitott Színben „Ember a karszton” helyi néprajzi és gasztronómiai bemutató programok igénybevételére adódik további lehetőség.

On-line ajánlatkérés és foglalás:

Diákoknak ajánlott programjainkat többnyire előzetes időpont egyeztetéssel tudjuk vállalni és szervezni, ezért tisztelettel kérünk minden érdeklődőt, hogy éljenek az on-line ajánlatkérés lehetőségével.

Az ajánlatkérésekre rövid időn belül e-levélben válaszolunk, és ennek ismeretében tudják foglalási szándékukat megerősíteni.

Szeretettel várjuk érdeklődő és megtisztelő ajánlatkérésüket!

Ha esetleg mégsem sikerült programjainkra előzetesen időpontot egyeztetni, akkor útközben, vagy a helyszínen “okostelefon”, ill. tablet segítségével is böngészhetik weboldalunkat és amennyiben az adott időpontban rendelkezünk szabad kapacitással, természetesen ebben az esetben is tudunk programot biztosítani az érdeklődőknek.

Szeretettel várjuk Önöket Jósvafőn!

On-line ajánlatkérés

Időpont egyeztetés és további információ:

Berecz Béla, tel.: 30/3311-722
E-mail: josva.eib@gmail.com

Szeretettel várjuk Önöket Jósvafőn!

On-line ajánlatkérés