Alap- és középfokú oktatásban résztvevő iskolai osztályoknak és diákcsoportoknak szervezett „Ember a karszton” helyi néprajzi és gasztronómiai bemutató programunkat – mint nagyszerű iskolán kívüli tanulásszervezési lehetőséget – a közoktatásban oktató-nevelő munkát végző, gyakorló osztályfőnökök, pedagógusok és táborszervezők figyelmébe ajánljuk.
Az „Ember a karszton” helyi néprajzi és gasztronómiai bemutató diákprogram keretében a Nyitott Színben az alapanyagokból (főtt és tört krumpli, liszt, só) összegyúrt tésztából, gombócolás és nyújtás után sparhelten sütve készül a krumplilángos.
A résztvevők aktív, cselekvő részesei lehetnek a hagyományos módon és hagyományos eszközök segítségével megvalósuló helyi ételkészítésnek, amit a foglalkozás végén természetes táplálékként – választás szerint házi zsíros-sós, vagy lekváros ízesítéssel – el is fogyaszthatnak.
E bemutató programot igénylő iskolai osztályok és diákcsoportok – a helyi ételkészítéssel párhuzamosan – korosztálytól, létszámtól és választástól függően 8-10 fős kiscsoportokban, 30-35 perces váltásokban, forgószínpad-szerűen az alábbi foglalkozásokon vehetnek részt:
A program időtartama létszámtól függően: 1-3 óra
Az „Ember a karszton” helyi néprajzi és gasztronómiai bemutató diákprogramok a vezetett felszíni túrákkal összehangolva, vagy önállóan is igénybe vehetők.
On-line ajánlatkérés és foglalás:
Diákoknak ajánlott programjainkat többnyire előzetes időpont egyeztetéssel tudjuk vállalni és szervezni, ezért tisztelettel kérünk minden érdeklődőt, hogy éljenek az on-line ajánlatkérés lehetőségével.
Az ajánlatkérésekre rövid időn belül e-levélben válaszolunk, és ennek ismeretében tudják foglalási szándékukat megerősíteni.
Szeretettel várjuk Önöket Jósvafőn!
Időpont egyeztetés és további információ:
Berecz Béla, tel.: 30/3311-722
E-mail: josva.eib@gmail.com
Szeretettel várjuk Önöket Jósvafőn!
On-line ajánlatkérés