Néprajzi és gasztronómiai diákprogramok

Alap- és középfokú oktatásban résztvevő iskolai osztályok és diákcsoportok részére ajánlott programok

Néprajzi és gasztronómiai bemutató diákprogramok

Alap- és középfokú oktatásban résztvevő iskolai osztályoknak és diákcsoportoknak szervezett „Ember a karszton” helyi néprajzi és gasztronómiai bemutató programunkat – mint nagyszerű iskolán kívüli tanulásszervezési lehetőséget – a közoktatásban oktató-nevelő munkát végző, gyakorló osztályfőnökök, pedagógusok és táborszervezők figyelmébe ajánljuk.

Az „Ember a karszton” helyi néprajzi és gasztronómiai bemutató diákprogram keretében a Nyitott Színben az alapanyagokból (főtt és tört krumpli, liszt, só) összegyúrt tésztából, gombócolás és nyújtás után sparhelten sütve készül a krumplilángos.

A résztvevők aktív, cselekvő részesei lehetnek a hagyományos módon és hagyományos eszközök segítségével megvalósuló helyi ételkészítésnek, amit a foglalkozás végén természetes táplálékként – választás szerint házi zsíros-sós, vagy lekváros ízesítéssel – el is fogyaszthatnak.

E bemutató programot igénylő iskolai osztályok és diákcsoportok – a helyi ételkészítéssel párhuzamosan – korosztálytól, létszámtól és választástól függően 8-10 fős kiscsoportokban, 30-35 perces váltásokban, forgószínpad-szerűen az alábbi foglalkozásokon vehetnek részt:

  • helyi lovas fogattal kocsizás a faluban,  
  • a tájház megismerése „Múlt-fürkész” felfedező kvízjáték keretében,
  • a település megismerése „Jósvafő-fürkész” felfedező kvízjáték keretében, és
  • élő falusi parasztporta megtekintése, háziállatok bemutatása.

A program időtartama létszámtól függően: 1-3 óra

Az „Ember a karszton” helyi néprajzi és gasztronómiai bemutató diákprogramok a vezetett felszíni túrákkal összehangolva, vagy önállóan is igénybe vehetők.

On-line ajánlatkérés és foglalás:

Diákoknak ajánlott programjainkat többnyire előzetes időpont egyeztetéssel tudjuk vállalni és szervezni, ezért tisztelettel kérünk minden érdeklődőt, hogy éljenek az on-line ajánlatkérés lehetőségével.

Az ajánlatkérésekre rövid időn belül e-levélben válaszolunk, és ennek ismeretében tudják foglalási szándékukat megerősíteni.

Szeretettel várjuk Önöket Jósvafőn!

On-line ajánlatkérés

Időpont egyeztetés és további információ:

Berecz Béla, tel.: 30/3311-722
E-mail: josva.eib@gmail.com

Szeretettel várjuk Önöket Jósvafőn!

On-line ajánlatkérés