Jósva Erdei Iskolai Bázishely

Alap- és középfokú oktatásban résztvevő iskolai osztályok és diákcsoportok részére ajánlott szálláshely

A Jósva Erdei Iskolai Bázishely bemutatása

A Jósvafő településen működő Gömör-Tornai Ökoturisztikai és Környezeti Nevelési Bt. egy és több napos osztálykirándulásokat, erdei iskolai és nyári tábori programokat – mint nagyszerű iskolán kívüli tanulásszervezési lehetőségeket – ajánl a közoktatásban oktató-nevelő munkát végző, gyakorló osztályfőnökök, pedagógusok és táborszervezők figyelmébe.

E környezeti nevelési programok lebonyolításához szükséges szállás- és bázishelyet a „Jósva” Erdei Iskolai Bázishelyen tudjuk biztosítani az osztályok számára.

Az egykori református parókia épületének felújításával létrejövő szálláshely a település ófalui központjában, a Jósva-patak mellett helyezkedik el. A kúria jellegű épületben – közös teakonyha használattal – három szobában, 34 férőhely (28 fix és 6 mobil ágy) áll rendelkezésre. (Nincs különálló tanári szoba!) Minden szobához külön fürdőszoba tartozik. Az épületben a közösségi és egyéni tevékenységek megszervezéséhez, ill. a szabadidő hasznos eltöltéséhez egyaránt használható közösségi- és előadóterem található. Az udvaron, ill. közelben lévő sportpályán (400 m) szabadtéri játékokra és sportolásra kínálkozik lehetőség.

Bázishely Jósvafő ófalui központjában

A Bázishely Jósvafő ófalui központjában, a Jósva-patak mentén épült egykori parókia épületének felújításával jött létre

A működését 2001-ben kezdő „Jósva” Erdei Iskolai Bázishely Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, az Aggteleki Nemzeti Park központi településén – védett természeti és kulturális környezetben – a táj (egykori Gömör-Tornai-karszt) és benne Jósvafő adottságaira, sajátosságaira és lehetőségeire alapozott, az alap- és középfokú oktatásban résztvevő diákok számára kidolgozott változatos környezeti nevelési programjaival várja az érdeklődő osztályok és csoportok jelentkezését.

A bázishelyen osztálykirándulások, erdei iskolai programok és különféle nyári táborok lebonyolítására kínálkozik nagyszerű lehetőség.

A szolgáltatások közül az „Aggteleki-karszt védett természeti értékei és a táj kulturális öröksége I.” (3 nap/2 éj), valamint az „Aggteleki-karszt védett természeti értékei és a táj kulturális öröksége II.” (5 nap/4 éj) c. erdei iskolai programok „minősített erdei iskolai szolgáltatás” címmel rendelkeznek.

A fenti programkínálat az Abaúji Református Ifjúságért Alapítvány, a Jósvafői Református Egyházközség, az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság, a Jósvafői Tájház és a Gömör-Tornai Ökoturisztikai és Környezeti Nevelési Bt. együttműködésében valósul meg. Az ARI Alapítvány működteti a szálláshelyet, a szálláshely közelében lévő étteremben történik az étkezés, a nemzeti park, a tájház és a Gömör-Tornai Bt. pedig a különféle tanulásszervezési formákhoz szükséges pedagógiai hátteret és szervezést, ill. a programokat biztosítja.

A bázishely szolgáltatásait a 2001. májusi indulás óta kb. 700 osztály (csoport) vette igénybe.

Tisztelt Osztályfőnökök és Táborszervezők! Kedves Kollégák!

Amennyiben az osztálykirándulásokra, az erdei iskolai programokra, vagy a nyári táborokra szóló ajánlataink felkeltették érdeklődésüket, a diákok életkorától és az adott csoport igényeitől függően választott részletek pontosítása (szállás, étkezés, program), valamint a megfelelő időpont egyeztetése érdekében kérjük éljenek az előzetes on-line ajánlatkérés lehetőségével.

Az ajánlatkérésekre e-levélben válaszolva, rövid időn belül egyedi ajánlatot küldünk, és ennek ismeretében tudják foglalási szándékukat megerősíteni.

Ezt követően a felek számára kölcsönös garanciát jelentő előleg küldésével és annak visszaigazolásával folytatódik a programra való felkészülés. Ez egyrészt a diákok helyszínre és programra való iskolai felkészítéséből, másrészt az osztályfőnök által adott információk alapján a bázishely munkatársainak felkészüléséből áll.

Mindezek alapján a kiajánlott programok – figyelembe véve az életkori sajátosságokat és kihasználva a jósvafői helyszín nyújtotta adottságokat és sajátosságokat – a diákok számára nagyszerű lehetőséget kínálnak a közvetlen élmény- és tapasztalatszerzésen alapuló, gyakorlatias tevékenykedtetés közbeni megismerésre, ami „belsővé válva” alapvetően megváltoztathatja, ill. pozitív irányba befolyásolhatja a programon résztvevő és azt feldolgozó gyerekek környezeti gondolkodását és kultúráját.

Szeretettel várjuk Önöket Jósvafőn!

On-line ajánlatkérés

Időpont egyeztetés és további információ:

Berecz Béla, tel.: 30/3311-722
E-mail: josva.eib@gmail.com

Szeretettel várjuk Önöket Jósvafőn!

On-line ajánlatkérés